WOLF-Garten Mooie Mat
Onkruid

Onkruid

‘O, zijn die leuke bloemetjes onkruid? Nooit geweten…’ Wees gerust, je bent niet de enige. En laat die paardenbloemen, boterbloempjes, klavertjes en al dat andere spul gerust staan als je ervan geniet. Maar weet wel: onkruid woekert en beïnvloedt de gezondheid van je gras.

 

Meer weten over het onderhouden van je gazon en alles wat daar bij komt kijken?

Download de gazonkalender, print 'm uit en hang 'm op de koelkast, deur van je tuinhuisje, spiegel of op een ander mooi plekje ;-)

Wat is bij jou de oorzaak?

Onkruid gedijt goed op een bodem die weinig voedingsstoffen bevat. Het is dan ook belangrijk om deze voedinggstoffen regelmatig toe te voegen in de vorm van gazonmest. 

Een constant te kort gemaaide grasmat vindt onkruid erg fijn. Houd het gras dan ook altijd langer dan 3,5 cm. Maai het gras regelmatig, dat is beter dan in één keer heel lang gras te maaien.

De oplossing

Maai je gras regelmatig, verticuteer het twee keer per jaar en gebruik na het verticuteren gazonmest met onkruidbestrijder. En in de zomermaanden sproei je je gazon dagelijks, een uurtje is genoeg.

Hoe vaak ‘regelmatig maaien’ is? Tijdens het groeiseizoen: twee keer per week. Buiten het groeiseizoen: één keer per week, tot het kouder dan 10 graden is. Let op: tijdens warme, droge perioden in de zomer mag je mulchen. Wattuh? Mulchen.