WOLF-Garten Mooie Mat
Grasmaaien

Grasmaaien

Gras groeit. Da's logisch. Maar het gaat niet vanzelf! Een goede bodem, genoeg zonlicht, lucht, water en de juiste voedingsstoffen zijn onmisbaar. Maar ook de maaifrequentie speelt een belangrijke rol: te lang gras laat te weinig licht door naar de nieuwe grassprieten. En te kort gras is juist weer aantrekkelijk voor onkruid.

 

Tijdens het groeiseizoen (april t/m september) maai je twee keer per week. Buiten het groeiseizoen maai je één keer per week, tot het kouder dan 10 graden is. De ideale lengte van het gras is 3,5-5 centimeter. 

Wil je ook van die mooie lichte en donkere banen in je gazon? Maai dan in één rechte lijn over het gazon, verplaats de maaier op een volgende baan en maai kaarsrecht achteruit weer terug. Ga hierbij systematisch en nauwkeurig te werk! Dan krijg je die mooie banen zo in je gazon.

 

Tip: Tijdens warme, droge perioden in de zomer mag je ook mulchen. Serieus: mulchen. Daarmee houd je ook meteen het vochtgehalte op pijl.

 

Meer weten over hoe je moet grasmaaien vind je hier

 

Precies wanneer je in het jaar wat doet voor je gazon? Download de gazonkalender, print 'm uit en hang 'm op de koelkast, deur van je tuinhuisje, spiegel of op een ander mooi plekje ;-)