WOLF-Garten Mooie Mat
Beluchten

Beluchten

Beluchten, wat is het precies?

 

Neem maar eens een diepe zucht adem... lucht op he!?

Zo werkt het ook met beluchten. Beluchten is eigenlijk de lichtere variant van verticuteren, maar het is wel noodzakelijk voor een goed onderhouden en groen gazon. 

 

De wortels van grassprieten hebben lucht nodig, zoals alle planten, omdat dit het opnemen van water en voedingsstoffen bevordert. De grond kan op bepaalde plaatsen dichtslaan door het gewicht van een grasmaaier, spelende kinderen op het gazon of omdat je zelf graag op het gras geniet van de tuin. Als de grond dichtslaat ontstaat er een opstapeling van kooldioxide en kunnen het water en de zuurstof niet, of onvoldoende bij de wortels van de grassprieten. 

 

Het regelmatig beluchten van het gazon is belangrijk voor een groene en gezonde grasmat! Wist je dat door regelmatig je gazon te beluchten het gras ook beter groeit?

 

Hoe werkt het?

Beluchten kan eigenlijk het hele jaar door, maar je gazon vindt beluchten het fijnst bij koeler en regenachtig weer zodat de regen direct beter in de grond kan trekken. Met een tuinfrees of Verticuteerkam prik je gaatjes in het gazon en de ondergrond waardoor water en zuurstof weer goed bij de wortels van het gras kunnen komen. Na het beluchten altijd goed sproeien en je gazon staat er binnen de kortste keren weer bij als een strak gespannen biljartlaken!

 

Meer weten over het onderhouden van je gazon en alles wat daar bij komt kijken? Download de gazonkalender door HIER te klikken!