WOLF-Garten Mooie Mat
Noten en fruit op je gazon

Noten en fruit op je gazon

Het is beter om afgevallen noten en fruit niet te lang te laten liggen op je gazon. Immers wil je liever niet dat de insecten je voor zijn geweest, als je de opbrengst uit je tuin naar binnen brengt.

Als vruchten en noten te lang blijven liggen, wordt het bovendien een broedplaats voor schimmels en insecten, zoals vliegen, mieren, wespen en slakken. Zo kunnen ook ziektes makkelijk verspreid worden naar andere planten in de buurt. Rottend fruit kan ook een onaangename geur afgeven en je tuin aantrekkelijker maken voor ongedierte zoals muizen en ratten. 

Wat is bij jou de oorzaak?

Waarschijnlijk heb je geen zin om bij elk gevallen appel of noot op te springen om ze op te rapen, zeker niet als je steeds krom moet. Wees gerust, dat is niet nodig, maar laat het niet te lang liggen. Vooral fruit wil je zo snel mogelijk oprapen, voordat ongedierte erop af komt. Als er veel op je gazon ligt, kan het ook verstikkend zijn voor je gras: het houdt zonlicht tegen, kan kale plekken veroorzaken en stimuleert het vormen van een viltlaag en schimmels.

De oplossing

Oprapen! En met de noten- en fruitcollector uit het WOLF-Garten multi-star® assortiment is dat nu extra leuk, want je kunt het met gestrekte rug doen. Klik het opzetstuk op één van de variostelen en rollen maar! Zo wordt het nog een leuke klus ook!  

Is het fruit nog niet gevallen, maar wel al rijp? Gebruik dan de fruitplukker en pluk het fruit zó uit je fruitboom. Geen ladder meer nodig!