WOLF-Garten Mooie Mat
Hoe onderhoud ik mijn gereedschap?

Hoe onderhoud ik mijn gereedschap?

Machineonderhoud

Goed onderhouden gereedschap zorgen ervoor dat je er jaren plezier van hebt! Het is ontzettend belangrijk en het wordt vaak onderschat.

 

Om optimaal met een grasmaaier te kunnen maaien is het schoonhouden ervan erg belangrijk. Maak daarom na elke maaibeurt de messen goed schoon. Verwijder het vuil en de grasresten met een droge borstel of doek. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de maaimessen goed scherp zijn. Een scherp mes zorgt namelijk voor een zuivere snede. Een bot mes scheurt en versnippert het gras, waardoor ziekten en ongedierte makkelijker in de grasplanten kunnen doordringen. Onderhoud is bij grote machines heel belangrijk, daarom hebben sommige benzinemaaiers zelfs een aansluiting waarop je de tuinslang zet. Zodra je dan de messen in werking zet, spoelt de machine zichzelf schoon. Vergeet niet de maaier daarna goed na te drogen. Voor benzinemaaiers en robotmaaiers is het van belang elk seizoen een onderhoudsbeurt te doen en waar nodig vloeistoffen en onderdelen te laten vervangen door nieuwe. Zo houd je niet alleen je gazon, maar ook je maaier in topconditie!

 

 

Meer weten over onderhoud van je gazon? Download de gazonkalender, print 'm uit en hang 'm op de koelkast, deur van je tuinhuisje, spiegel of op een ander mooi plekje ;-)