WOLF-Garten Mooie Mat
Bladeren

Bladeren

Tsja, bladeren. Daar doe je niet veel aan. Tenminste, niet aan het vallen. Maar wél aan het verwijderen van al dat bruine, gele en oranje blad. Wees gerust, je hoeft niet meteen op te springen bij het eerste vallende blad. (Was je
waarschijnlijk ook niet van plan …) Maar na een week of twee, drie moet je wel aan de slag. Een bladerdeken werkt namelijk verstikkend voor je gras: het houdt zonlicht tegen, kan kale plekken veroorzaken en stimuleert
het vormen van een viltlaag. Ook kan bladafval in je tuin glibberig worden als het regent. 

 

Kweek spierballen met een ouderwetse bladhark (de perfecte workout) of pak het meedogenloos aan, met een kanon van een bladblazer. Als de winter in aantocht kun je een deel van het bladafval in de border laten liggen. De dieren die overwinteren in je tuin en de wortels van bomen en planten zullen je er dankbaar voor zijn. 

 

Meer weten over het onderhouden van je gazon en alles wat daar bij komt kijken? Download de gazonkalender door HIER te klikken!

Wat is bij jou de oorzaak?

Wees gerust, je hoeft niet meteen op te springen bij het eerste vallende blad. (Was je waarschijnlijk ook niet van plan …) Maar na een week of twee, drie moet je wel aan de slag. Een bladerdeken werkt namelijk verstikkend voor je gras: het houdt zonlicht tegen, kan kale plekken veroorzaken en stimuleert het vormen van een viltlaag.

De oplossing

Opruimen! Harken, blazen, maaien: het is allemaal perfect. En als je het bijhoudt, zul je zien dat het helemaal niet veel tijd kost. En daarbij, een frisse neus halen in je eigen herfsttuin is eigenlijk best wel lekker.